Is uw auto aan nieuwe banden toe? – Wij geven u advies op maat!

Als universeel autobedrijf zijn wij niet gebonden aan bepaalde merken en kunnen wij u een breed assortiment aan winter- en zomerbanden bieden tegen een scherpe prijs. Inclusief montage en balanceren.

Tevens bieden wij ook de mogelijkheid voor bandenopslag. U kunt kiezen om na een bandenwissel de winter- of zomerbanden bij ons op te laten slaan.

10 misverstanden over winterbanden

Bij ons sneeuwt het niet (vaak), dus ik heb geen winterbanden nodig

Sneeuw is niet het enige dat telt bij de keuze voor winterbanden. Al vanaf temperaturen onder 7°C rijdt u met winterbanden veiliger.

Ik kan mijn zomerbanden nergens kwijt als ik winterbanden laat monteren

U misschien niet, maar veel dealers en bandenleveranciers bieden tegenwoordig de mogelijkheid aan om zomer- of winterbanden op te slaan.

Ik heb ABS en EPS, dat is voldoende

Zelfs de modernste uitrusting laat het afweten wanneer de banden niet aan de situatie op de weg aangepast zijn.

Winterbanden zien er niet aantrekkelijk uit

De nieuwe generatie winterbanden kan probleemloos op licht metalen velgen gemonteerd worden – en ook het profiel mag gezien worden!

Ik ben toch goed verzekerd

De kans op een ongeval is in de winter vele malen hoger. Daarbij bent u altijd de verliezende partij bij een eventueel ongeval: tijd en zeer waarschijnlijk geld – om nog maar te zwijgen van eventuele verwondingen. Tevens is de wetgeving in onze buurlanden aan het veranderen; daar kunt u aansprakelijk gesteld worden als u niet op winterbanden rijdt.

Met winterbanden kan ik niet zo snel rijden

In principe kunt u met winterbanden even snel rijden als met zomerbanden. De maximumsnelheid hangt af van het snelheidssymbool van de band. Pas uw snelheid echter altijd aan, aan de winterse omstandigheden.

Winterbanden zijn duur

De prijzen van winterbanden zijn ongeveer gelijk aan die van zomerbanden. In de zomer houden uw winterbanden een “winterslaap”. Zo blijven ze gespaard voor zwaar winterweer, zodat ze meer kilometers kunnen afleggen.

Er wordt toch voldoende geruimd of gestrooid

Zelfs wanneer alles optimaal georganiseerd is, kunnen de ruim- en strooidiensten niet overal en op hetzelfde moment aan het werk gaan.

Nieuwe zomerbanden zijn veilig genoeg

Zomerbanden zijn, ongeacht hun profieldiepte, per definitie niet geschikt voor winters weer. Winterbanden bieden vanwege de speciale samenstelling van het rubber ook op een koud of nat wegdek een betere grip en verhogen daarmee aanzienlijk uw veiligheid.

Die paar dagen per jaar loont niet de moeite om op winterbanden te gaan rijden

Als we alle dagen optellen waarop het sneeuwt, vriest en ijzelt, dan komen we op meer dagen uit dan enkele tientallen dagen per jaar.

WhatsHelp.io widget